5 tips για να φορέσετε ένα σκούρο κραγιόν

Σε κάθε γυναικεία τσάντα υπάρχει σίγουρα μέσα ένα κραγιόν, μιας και είναι από τα αγαπημένα μας προϊόντα μακιγιάζ. Οι περισσότερες από εμάς δεν πάμε πουθενά χωρίς το lipstick μας και δικαιολογημένα, καθώς αν βάλετε ένα χρώμα που να σας ταιριάζει, δε χρειάζεστε κάτι άλλο για να δείχνετε εκθαμβωτική. Το σκούρο κραγιόν όμως για να το φορέσετε, δεν είναι και τόσο εύκολο και θέλει προσοχή. Αν ακολουθήσετε όμως τα 5 makeup tips που θα δούμε στη συνέχεια, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα απολύτως!

Χρησιμοποιήστε lip gloss αν έχετε λεπτά χείλη

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσες έχουν λεπτά χείλη, είναι ότι χρησιμοποιούν ανοιχτόχρωμα κραγιόν. Αντ' αυτού το ιδανικό για εσάς είναι να πάρετε ένα lip gloss στο χρώμα του μούρου ή σε μπορντό, αλλά να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα. Μπορείτε είτε να ταμπονάρετε τα χείλη σας χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι, είτε να το απλώσετε με τα δάχτυλά σας.

Βρείτε τη σωστή απόχρωση για τον τόνο του δέρματός σας

Δυστυχώς δεν μπορούμε να φορέσουμε όλα τα χρώματα που κυκλοφορούν, καθώς θα πρέπει απαραιτήτως να ταιριάζει με το χρώμα της επιδερμίδας μας. Οι ιδανικές αποχρώσεις για τις πιο σκούρες επιδερμίδες είναι του μωβ, ενώ για τις πιο ανοιχτές είναι οι berry αποχρώσεις. Όσες τώρα έχουν πιο ψυχρούς τόνους δέρματος, θα πρέπει να επιλέγουν τα lipstick που έχουν σα βάση τους το μπλε χρώμα, αλλά και όσα έχουν καφέ αποχρώσεις.

 Προετοιμάστε τα χείλη σας με ένα scrub

Τα κραγιόν που έχουν σκούρο χρώμα τονίζουν πιο πολύ τις ατέλειες των χειλιών μας. Οπότε θα πρέπει να έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα, το οποίο μπορείτε να πετύχετε φτιάχνοντας ένα απολεπιστικό scrub χειλιών με ζάχαρη και λάδι. Τρίψτε το μείγμα στα χείλια σας απαλά, πιέζοντας όμως, ώστε να απομακρύνετε το ξηρό δέρμα. Για πιο αποτελεσματική απολέπιση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή οδοντόβουρτσα για να τα τρίψετε.

Φροντίστε πάντα το περίγραμμά σας

Επειδή όπως είπαμε είναι δύσκολο το να πετύχετε το ιδανικό μακιγιάζ με ένα σκούρο χρώμα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε πρώτα ένα μολύβι χειλιών σε κοντινό τόνο με αυτόν του κραγιόν σας, για να κάνετε το περίγραμμα και να γεμίσετε τα χείλη σας. Έπειτα, απλώστε καλά το lipstick σας και στο τέλος, βάλτε μια μικρή ποσότητα concealer σε ένα λεπτό πινέλο και απλώστε το γύρω από το περίγραμμά σας, για να αποφύγετε το να σας βγει το κραγιόν έξω από τη γραμμή.

Κρατήστε το υπόλοιπο makeup στο πρόσωπό σας απαλό

Με ένα τόσο τολμηρό χρώμα το οποίο δημιουργεί σαρκώδη χείλη, θα πρέπει να φροντίσετε να μην κάνετε άλλες υπερβολές. Επιλέξτε μια ανοιχτή και φωτεινή σκιά ματιών και eyeliner και δώστε έμφαση στις βλεφαρίδες σας, χρησιμοποιώντας ένα ψαλιδάκι και αρκετή μάσκαρα.

Πηγή: www.ediva.gr